(6pers)
Du skal bruge:
Tilbehør til 6
- Kartoffelbund
- 4 bagekartofler (ca. 1000 g)
- 2 æg
- 1 dl Piskefløde 38%
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- Pesto
- 2 store håndfulde bredbladet persille
- 2 små fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- Kartoffelmos
- 2 bagekartofler (ca. 500 g)
- 50 g smør
- ½ dl mælk
- ½ tsk groft salt
- Bagetid: Ca. 25 min. ved 200°.
Sådan gør du:
Kartoffelbund: Kartoflerne skrælles og rives groft. Æg, fløde, salt og peber blandes i en skål, og de revne kartofler vendes deri. Massen lægges på en plade med bagepapir og presses med let hånd til en firkant – ca. 30 x 35 cm og ½ cm tyk. Bages midt i ovnen. Overfladen skal være gylden. Når bunden er bagt, vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove overflade vender nedad. For at få rouladen til at slippe bagepapiret kan du gøre et viskestykke fugtigt og lægge det over et øjeblik når rouladen lige er kommet ud af ovnen.
Pesto: Persille, hvidløg, olie, salt og peber blendes til en pesto.
Kartoffelmos: Kartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre. De kogte kartofler moses og blandes med smør, mælk, pesto og salt. Kartoffelmosen må endelig ikke være for tynd. Mosen smøres på kartoffelbunden, der rulles sammen som en roulade. Bagepapir foldes fast om rouladen. Den hviler lidt, inden den skæres ud i ca. 3 cm tykke skiver. Læg kartoffelrouladerne på en plade med bagepapir og varm dem i ovnen lige inden serveringen.
Kan spises som tilbehør til chateaubriand med ristede karl johansvampe eller brune portobello-svampe (bella gomba) – om vinteren, hvor det er svært at få fat i karl johan-svampe. De er store, så en halv er nok pr. person.
Kikde; Arla
Skriv et svar