Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

SONY DSCSONY DSC

 

SONY DSCSONY DSC

Prøv disse total lækre flødeboller… Mums (det er Mette Blomsterbers)

Kransekagemasse:

150 g. sukker
70 g. past. æggehvider
350 g. ren rå marcipan

Hindbærskum:

250 g sukker
75g vand
110 g glykosesirup
140 g past. æggehvider
15 g sukker
20 g frysetørrede hindbær
evt. kornene fra 1 vanillestang

TIP! Jeg brugte den nemme udgave, “Odense” færdig blandet kransekagemasse, og lavede runde tynde bunde

Overtræk:

Jeg brugte i alt ca. 300 gr. chokolade

Hakkede usaltede pistacienødder og frysetørrede hindbær til pynt.

Sådan gør du:


Sørg for at have alt udstyr samt ingredienser klar, inden du går i gang, så er det meget mere overskueligt undervejs.

Bunde:

Bland sukker og æggehvider i en lille skål og lad det stå og trække i en times tid, så sukkeret opløses i æggehviderne.

Ælt marcipan med sukker og æggehvide blandingen. Kom kransekagemassen op i en kraftig sprøjtepose med en stor stjernetyl, og sprøjt bunde ud på ca.5cm. i dia.

Bag dem i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 10 minutter.

Køl dem af i fryseren eller køleskabet.

Hindbærskum: 

Kom vand, glukosesirup, 250 gr. sukker og vanille i en helt ren gryde. Kog massen op til det når en temperatur på præcis 117 grader. Jeg lader ikke min masse koge voldsomt, det står bare og småsimrer indtil det har den rette temperatur…

Når massen har en temperatur på ca.110 grader, piskes æggehviderne og 15 gr. sukker, så det er klar når sukkermassen er klar.

Mens maskinen kører på fuld speed, heldes den varme sukkermasse ned til de piskede hvider og sukker i røreskålen. Sukkermassen hældes ned i skålen i en lind stråle og nu skal flødebollemassen bare piske et sted mellem 7-10 minutter, til den er helt stiv.

Mens massen pisker, køles skålen af med isterninger eller et vådt og koldt viskestykke.

Laver man hindbærboller, knuses de frysetørrede hindbær lidt og derefter blandes i skummet.

Når skummet er klar, fyldes det i en sprøjtepose med en stor rund tylle.

Sprøjt toppe ud på alle bundende, straks efter skummet er fyldt i posen.

Lad flødebollerne stå og trække i minimum 1 time inden de overtrækkes med chokolade. Mine stod i ca.2 timer, og det skete der intet ved.

Overtræk:

Smelt/temperer  chokoladen, (over vandbaddyp flødebollerne i chokoladen eller brug en ske til at overtrække dem, lad dem dryppe lidt af og placer dem på et skærebredt. Drys med pynt og stil dem på køl indtil de skal serveres.

Jeg brugte en ske til at overtrække, det synes jeg var nemmere. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *