Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

lagkage

Denne lagkage er kopieret fra Annemette Voss fra “den store bagedyst”

Det er en virkelig lækker lagkage

DET SKAL DU BRUGE:

Bunde
½ vaniljestang, god polynesisk
3 æg
2 dl sukker
1 dl kartoffelmel
1 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ dl mandler
Hyldeblomstmousse
5 dl fløde
200 g god hvid chokolade
1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
revet skal af 1 usprøjtet citron
3 blade husblas
Jordbærmarmelade (du kan også bruge en GOD færdiglavet jobrærmarmelade)
300 g jordbær (frosne el. friske)
½ vaniljestang, god polynesisk
2 dl sukker
saft af 1 citron
1 tsk. gelatinepulver
1 spsk. sukker
Til pynt:
1 l fløde
friske røde og hvide roser
6-7 flotte røde jordbær
citronmelisse
(eller andet pynt, efter lyst og fantasi)
SÅDAN GØR DU:
Bunde
Bundene kan sagtens bages i forvejen og opbevares i fryseren indtil dagen, hvor de skal anvendes. Tag bundene ud af fryseren et par timer før brug, så de kan nå at tø op.
Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret (gem den tomme vaniljebælg til jordbærmarmeladen). Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en meget luftig og hvid æggesnaps. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det sammen. Hak mandlerne fint – størrelsen skal være som risgryn – og vend dem sammen med dejen.
Klip et stykke bagepapir til, så det præcist passer i bunden af en springform på 20 cm i diameter. Formens sider skal ikke smøres eller beklædes.
Fordel dejen jævnt i formen, og bag den i ca. 30 minutter ved 180° varmluft. Den skal være lys gylden på overfladen.
Lad bunden køle helt af i springformen, inden kanten skæres fri med en lille kniv, og bunden befries fra formen. Flæk bunden i 3 lige tykke dele med en savtakket kniv.
Hyldeblomstmousse
Hyldeblomstmoussen kan med fordel tilberedes dagen før brug, da der så vil være rigeligt tid til, at den køler ned. Ellers afsæt minimum 3 timer, da moussen skal have tid til at køle af.
Udblød husblas i rigeligt koldt vand.
Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen fint, og kom den direkte op i den varme fløde. Rør godt, til al chokoladen er smeltet helt. Tilsæt den udblødte husblas, efter at den er vredet for vand, og rør, til husblassen er helt opløst. Tilsæt hyldeblomstkoncentrat.
Riv forsigtigt citronen, og tilsæt den revne citronskal til hyldeblomstcremen. Kom cremen i en skål, og dæk den til med husholdningsfilm – tryk filmen helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt på køl, indtil hyldeblomstcremen har sat sig lidt og minder om budding. Det tager minimum 3 timer.
Hyldeblomstcremen skal være køleskabskold (5°), før den med succes kan piskes stiv og cremet. Tjek evt. med et termometer.
Jordbærmarmelade
Jordbærmarmeladen kan med fordel tilberedes et par dage i forvejen. Så er der ingen stress, når kagen skal lægges sammen og serveres.
Rens, nip og skyl jordbærrene grundigt. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
Kom jordbær, sukker, vaniljesukker, tomme vaniljebælge og citronsaft op i en lille gryde, og lad det koge i cirka 10 minutter ved middelvarme. Skum af undervejs.
Rør 1 spsk. sukker sammen med gelatine-pulveret, og drys det direkte ned i den kogende marmelade. Rør godt rundt.
Lad marmeladen køle helt af, inden den anvendes i kagen.
Opbygning
Kagen kan bygges op direkte på et kagefad og serveres straks, eller den kan med fordel lægges sammen i en form nogle timer inden servering, så den kan nå at sætte sig på køl og trække, inden den serveres. Gerne dagen før.
Rengør en springform på 20 cm i diameter. Beklæd siderne med et stykke kageplast eller bagepapir, der er klippet til.
Tag den helt kolde hyldeblomstcreme fra køl, og pisk den tyk og cremet med en elpisker – konsistensen skal minde om tyk mayonnaise.
Placér en lagkagebund i formen. Smør et lag jordbærmarmelade jævnt ud over bunden. Kom et lag hyldeblomstcreme ovenpå, og glat overfladen, for at kagen kan blive lige. Gentag processen med endnu en bund, jordbærmarmelade og hyldeblomstcreme. Afslut med en bund på toppen. Giv toppen af kagen et let tryk og sørg for, at overfladen er plan. Lad kagen sætte sig i minimum 3 timer på køl.
Pisk fløden stiv, og smør kagen smukt op. Kom noget af flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle og dekorér kagens sider sirligt.
Nip bladene af roserne, og rens dem grundigt i rent vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke. Fordel rosenblade, friske jordbær og citronmelisse på kagens top.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *