Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print
romkugler

Disse romkugler smager lige så godt som bagerens

 

Du skal bruge

  • 1 mazarintærte
  • 1 roulade (jeg foretrækker en chokolade)
  • 1 skive toastbrød uden kanter, eller en halv lagkagebund (kan undlades)
  • 3 – 4 spsk romessens (eller 1 spsk. mørk rom)
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 spsk hindbærsyltetøj
  • 1-2 spsk æblemos (jeg købte en babymos)
  • pynt krymmel efter valg

Sådan gør du:

Kagerne deles op i mindre dele (bare en 5-6 dele pr kage), kastes op i en skål sammen med alle de øvrige ingredienser. Brug dejkrogene på din håndmixer eller k-spaden på din køkkenmaskine. Du må ikke bruge piskeriset, da det bare bliver ødelagt. Mix det i cirka 5 minutter (husk at sørge for vende dejen et par gange, da der ellers er en tendens til at det i bunden ikke bliver æltet ordentligt ud. Start med kun at putte to skefulde marmelade og æblemos i dejen – og tilsæt så lidt mere hvis dejen virker for tør. Husk endelig at smage på dejen i processen ;)

Del dejen i 4 stykker og rul dem ud til en pølse i den tykkelse du vil have romkuglerne, og skær dem ud med en kniv. Tril dem i krymmel eller kokos og så er kuglerne klar!

Jeg  pensle dem i chokolade og trilerl i kokos/krymmel.

Hvis du går efter en lidt mere chokoladeagtigsmag og er tosset med kalorier, så kan du tilsætte 50 gram chokolade som er smeltet i en gryde sammen med 50 gram smør.

Tip: Smid dem i køleskabet så de er lidt kølet af sådan kan jeg bedst li dem. Smag på dejen undervejs, kan være der skal mere eller mindre romessens i dejen eller mere hindbærsyltetøj.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.