Du skal bruge:
- 1 stk. andebryst 300 g
- Lidt olivenolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du:
Jeg starter med at skære det “værste” af fedtet af – Altså kun den kant der stikker udover anden, ellers kan det godt være lidt svært at få stegt det hele sprødt.
Når andebrystet er pudset af snitter du fedtet i tern som du kender det fra en oksefilet f.eks. Giv det herefter salt / peber på begge sider.
Varm din pande op til lidt over mellem styrke og lig herefter brystet på kødsiden først – Lad det stege i ca. 8 minutter, herefter vender du det og steger på fedt siden i 8 minutter.
Mens du steger så sørg for at vende kødet rundt (skubbe det) så det på skift ligger op af den ene side af panden – På denne måde sørger du for at fedtet i siden på andebrystet også bliver sprødt og lækkert.
Når det har stegt de 2 gange 8 minutter tager du det af og lader det hvile små 10 minutter – Nu er det klar til at blive skåret og kødet skulle gerne have en flot rosa farve, have en dejlig smag og være saftigt.
Skriv et svar