Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Du skal bruge:

325 g ladyfingers
50 g smeltet smør
60 ml kaffelikør (Kaluha)
670 g Philadelphia smøreost, naturel, ikke light
225 g mascarpone
200 g sukker
2 hele æg
30 g mel
30 g mørk chokolade

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 175 C.
Stil et fad med varmt vand i bunden af ovnen.

Smør en springform på 20-22 cm med et generøst lag smør.

Knus ladyfingers fint og bland med det smeltede smør. Tilsæt likøren og fordel og pres blandingen  ned i bunden af springformen.  Stil til side.

Bland herefter smøreost, mascarpone og sukker i en stor skål, indtil det er helt ensartet.
Tilsæt æg og mel, og bland langsomt indtil massen igen er ensartet. Det kan anbefales at gøres med hænderne eller med en grydeske.
Hvis massen er for tyk, kan der tilsættes lidt piskefløde. Pas på ikke at blande for meget. Det skal kun lige blandes til den bliver ensartet.

Hæld massen over i springformen.

Bages på midteste rille i 40-45 minutter.
Herefter slukkes for ovnen og lad ovnlugen stå åben. Lad kagen stå inde i ovnen og køle langsomt ned i 20 minutter.
Lad den herefter køle ned ved stue temperatur og til sidst i køleskabet i mindst 3 timer. Men den bliver allerbedst hvis den får lov at stå et helt døgn.
Det er vigtigt at den får lov at køle langsomt ned.

Pyntes med den mørke chokolade som enten rives fint eller rives til ‘krøller’ på rivejernet.

NB.
Du kan med fordel putte dobbelt så meget kaffelikør i, hvis smagen skal være mere markant.

Du kan overtrække kagen med enten flydende mørk chokolade ganache, eller sprøjte rosetter eller andre border med nedkølet ganache.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.