(4 pers)
Du skal bruge:
1½ mørbrad, afpudset og skåret i 3 cm tykke skiver (den anden halvdel af mørbraden kan fryses og gemmes til en anden gang)
1 stort løg, skåret i tern
1 pakke bacon tern
1 pakke cocktalipølser
1 bakke brune champignon, skåret i skiver (almindelig hvide kan også bruges)
1 god håndfuld perleløg, frosne
1½ tsk. røget paprika
1 lille dåse tomatpure
5 dl vand
2½ dl piskefløde
evt. lidt jævning
salt, friskkværnet peber
Sådan gør du:
Kom lidt olie på en pande og steg løgene, til de begynder at få farve. Tilsæt bacon tern og steg videre til bacon bliver brun og noget af fedtet smelter af.
Hæld det op i en tallerken og steg champignon i samme pande.
Hæld også dem over på en tallerken og rist så pølserne på panden, til de begynder at tage lidt farve. Sæt dem til side.
Bank mørbradbøfferne lidt ud. I samme pande brunes mørbradbøfferne, de krydres med salt og friskkværnet peber. Kom dem over i en gryde, efterhånden som de bliver brunet.
Kog panden af med lidt af vandet, så alle de gode smage kommes med. Gryden sættes på blusset og tomatpure kommes i og det hele blandes godt. Tilsæt resten af vandet, røget paprika, perleløg og piskefløde. Lad det hele småsimre i 15-20 minutter til mørbradbøfferne er møre og færdig tilberedte. Kom cocktail pølser i til sidst, de skal bare lige varmes igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber. Jævn evt saucen lidt hvis du synes at den er for tynd.
Server med ris eller kartoffelmos.
Read more: http://www.newyorkerbyheart.com/2014/03/morbradgryde.html#ixzz2uzDXrPhV
Skriv et svar