Du skal bruge:
Bund:
- 200 g fintknuste alm. Digestive kiks
- 100 g smeltet smør
- 75 g flormelis (kan undlades)
Fyld:
- 165 g blødt smør
- 165 g flormelis
- 4 sammenpisket æg Str. (M/L)
- Saft og revet skal af en citron (øko)
- 2 spsk mel
- Korn af 1 god vaniljestang
- 400 g flødeost
Sådan gør du:
Bund:
Bland smør, knuste Digestive kiks og melis. Det er vigtigt at kiksene er smulret helt fint. Fordel blandingen i en springform (ca. 20 cm i diameter) med bagepapir i bunden og pres bunden helt flad med et glas med flad bund. Hvis man ønsker en kant af kiksebunden, kan man trække “kiksedejen” op af springformens kant med en gaffel.
Bag bunden i ovnen i 8 minutter ved 190 grader. Når bunden er bagt færdig, stilles den koldt, mens fyldet forberedes.
Fyld:
Tilsæt flødeost, og pisk igen, til alt er godt blandet. Fyld massen i formen, og bag kagen i 1 time ved 165 gr.
Sluk ovnen, åbn døren på klem, og lad kagen køle af i ovnen (5-6 timer)
Sæt den på køl til næste dag. Kagen kan med fordel laves dagen før, den skal serveres.
Skær kagen i skiver med en skarp kniv dyppet i varmt vand og servér med frisk frugt.
Skriv et svar