Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

 

skal buge:

  • 50 g. smør
  • 4 stk. æg str. L
  • ½ stk. polynesisk vaniljestang (svarer mængdemæssigt til 1 alm. vaniljestang)
  • 150 g. sukker
  • 275 g. hvedemel
  • 1 kniv sp. salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 5 dl. kærnemælk

– ekstra smør til at bage pandekagerne i
– en blinis-stegepande
– lidt ahorn sirup
– lidt flormelis til drys

Sådan skal du gøre:

Pandekagedej:

Smelt smørret. Slå æggene ud i en skål. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.

Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad.
Kom vaniljesukker, sukker, hvedemel, salt og bagepulver op i en anden stor skål og bland det godt sammen. Kom hurtigt æggene i de blandede ingredienser og pisk kraftigt.
Tilføj det smeltede smør og pisk igen.

Tilsæt nu kærnemælken lidt ad gangen, til dejen er ensartet.
Kom lidt smør i hvert rum på blinis-panden og sæt panden over blusset ved god varme.
Når smørret er gyldent fyldes hvert hul godt op med pandekagedej.
Vend dem når de er gyldne og pas på ikke at bage dem for hårdt.

Server råsyltet hindbær og ahorn sirup til

Opskrift:

Råsyltede hindbær:

Rens og skyl hindbærene forsigtigt.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv.
Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad.
Kom vaniljesukker og sukker ud over hindbærrene og vend det hele sammen i ny og næ. (Kom også de tomme vaniljestænger i, men husk at fjerne dem ved servering)
Lad dette “råsylte” i et par timer.
(Opskrift efter Mette Blomsterberg)
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.