Du skal bruge:
2 dl mælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 æg
1/2 tsk kardemomme
2 spsk sukker
1/2 tsk groft salt
500 g mel
Fyld
150 g blødt smør
85 g sukker
2 spsk kanel
Sådan gør du:
Lun mælken og rør gæren heri. Bland de øvrige ingredienser i. Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig. Stil den til hævning i 30 min.
Fyld: Rør smør, sukker og kanel godt sammen. Ælt dejen igennem igen og tag 1/3 af dejen og rul meget fladt ud på en smurt bradepande (cirka 30×30). Resten af dejen rulles ud til en firkant og fyldet smøres på. Rul til en roulade og skær dem i 15-20 snegle og fordel dem oven på den udrullede dej. Sæt til hævning yderligere 30 min. Bag dem i en forvarmet ovn på 225 grader i ca. 10 min.
Lad dem køle af og pynt dem med glasur, velbekomme
Skriv et svar