(4 pers)
Du skal bruge:
1,2 kg kartofler (melet kartoffel)
8-10 langlænger pølser (det er de bedste – Lidl´s er faktisk også gode, og halvt så dyre)
1 stort løg (eller 2 mellem)
1 fed hvidløg
1 porre eller 1 bundt forårsløg
2dl mælk (evt også en sjat fløde eller creme fraiche)
1 dåse konc. tomatpuré
2 tsk paprika
2 spsk eddike
salt og peber
lidt olie eller margarine til stegning
Evt. klippet purløg til toppng
Sådan gør du
Skræl kartofler og skær den i mindre stykker, og kog i ca 10 min
skær løg og hvidløg i små tern, og svits i olie eller margarine på middel varme (de må ikke branke)
pølser som er skåret i 1 cm skiver, kommes op til løgene sammen med paprika salt og peber, svits med 3-4 min
når kartoflerne er næsten møre, kommer du dem op til pølserne sammen med noget af kartoffelvandet
Skær porre eller forårsløg i tynde ringe og kom i gryden, og kom eddike i, rør godt rundt
Tilsæt mælk og tomatpuré, rør rundt og lad det simre SVAGT (skru ned på 2-3) i 15 min
Smag til med salt og peber
Evt. jævn en anelse, men kartoflerne plejer at jævne helt automatisk
Server med klippet purløg på toppen…Velbekomme 🙂
Skriv et svar