(4 pers)
Du skal bruge:
1,2 kg kartofler (melet kartoffel)
8-10 langlænger pølser (det er de bedste – Lidl´s er faktisk også gode, og halvt så dyre)
1 stort løg (eller 2 mellem)
1 fed hvidløg
1 porre eller 1 bundt forårsløg
1dl mælk (evt også en sjat fløde eller creme fraiche)
1 dåse konc. tomatpuré (140 g)
2 tsk paprika
2 spsk eddike
salt og peber
1 svineboullion terning
lidt olie eller margarine til stegning
Evt. klippet purløg til toppng
Sådan gør du
Skræl kartofler og skær den i mindre stykker, og kog i ca 5 min
skær løg og hvidløg i små tern, og svits i olie eller margarine på middel varme (de må ikke branke, bare til de er klare)
pølser som er skåret i 1 cm skiver, kommes op til løgene sammen med paprika salt og peber, svits med 3-4 min.
Tilsæt 1 svinebouillon terning, tomatpurè, eddike og porre/forårsløg i små strimler.
Når kartoflerne har kogt 5 min, kommer du dem op til pølserne sammen med noget af kartoffel vandet, (så det hele lige er dækket)
Tilsæt mælk og rør rundt og lad det simre SVAGT (skru ned på 2-3) i 15 min
Smag til med salt og peber
Evt. jævn en anelse, men kartoflerne plejer at jævne helt automatisk
Server med klippet purløg på toppen…Velbekomme 🙂
Skriv et svar