84 pers)
1 kg små kartofler (kogt og pillet)
200 g sukker
200 g smør
1-2 spsk kogende vand
Fremgangsmåde:
Kom sukkeret på en pande og lad det stille smelte til det karamelliseres. Flyt rundt på panden, så varmen fordeles, eller brug en pande der er mindre end kogepladen
Når sukkeret har en gylden overflade og er brust op, tilsættes smørret i små klumper. (Fjern panden fra varmen mens dette gøres og kør panden rundt med hånden, så sukker og smør samles.
Sæt panden over varmen og tilsæt kartoflerne, og det kogende vand. Ryk panden rundt over kogepladen eller brug en ske.
Lad dem svitse ved høj varme i ca 2 min
Skru ned for varmen og lad dem brune i ca. 10 min ved middel varme. Rør af og til. Tag evt. en kartoffel fra og smag om den er færdig.
Tag de brunede kartofler fra panden med en hullet ske og kom dem i en skål / fad / tallerken og server dem til de du ønsker.
Skriv et svar