Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Du skal bruge:

600 g hvedemel

2 dl mælk

50 g smør eller margarine

3 æg

50 g gær

45 g sukker

1 stk salt

 

Sådan gør du: 

Smuld smør i melet. Tilsæt salt og sukker

Rør gæren ud i lunken mælk (37 grader). og tilsæt sammenpisket æg, og bland det hele med mel og smør.

Ælt dejen til den er sej og blank. Dejen skal være meget blød og klistret

Lad dejen hæve, lunt og tildækket i ca 45 min.

Slå dejen ned og form 24 boller. (dejen er temmelig klistret, så dyp en fingerspids i alm olie, og gnid det ud i håndfladen – eller kom lidt mel på  hænderne, så er det nemmere at forme den bløde dej).

Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket i 15 min.

Pensling: sammenpisket æg.

Bagetid: 10-12 min. På midterste rille i en 220 gr. forvarmet ovn (varmluft 200 gr)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.