Du skal bruge:
600 g hvedemel
2 dl mælk
50 g smør eller margarine
3 æg
50 g gær
45 g sukker
1 stk salt
Sådan gør du:
Smuld smør i melet. Tilsæt salt og sukker
Rør gæren ud i lunken mælk (37 grader). og tilsæt sammenpisket æg, og bland det hele med mel og smør.
Ælt dejen til den er sej og blank. Dejen skal være meget blød og klistret
Lad dejen hæve, lunt og tildækket i ca 45 min.
Slå dejen ned og form 24 boller. (dejen er temmelig klistret, så dyp en fingerspids i alm olie, og gnid det ud i håndfladen – eller kom lidt mel på hænderne, så er det nemmere at forme den bløde dej).
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket i 15 min.
Pensling: sammenpisket æg.
Bagetid: 10-12 min. På midterste rille i en 220 gr. forvarmet ovn (varmluft 200 gr)
Skriv et svar