Risotto til 4 personer/80 gr ris pr pers, hvis det er en selvstændig ret.
Er det som tilbehør, er det det til 8 pers.
Du skal bruge
3 spsk. olivenolie
1 stort skalotteløg
100 g bacon
300 g friske svampe (bland evt champignon og kantarel)
320 gr. risotto-ris (Arborio)
2 dl hvidvin
9 dl kogende hønse bouillon
100 gr. smør
100 gr. fintreven parmesan- eller Pecorino-ost
Lidt persille på toppen til pynt
Sådan gør du
Varm olivenolien op
Tilsæt løg og steg dem klare (ikke koge, bare simre en smule)
svits bacon i små tern med et par min.
Tilsæt ris og rør konstant
Tilsæt væske lidt af gangen. Når det er ved at være tør, tilsættes mere bouillon.
Dette gøres i 14-16 min, rør konstant ide 14-16 minutter til risene er kogt, men ikke helt bløde
Efter 8 min tilsættes svampene
(husk at røre forsigtigt, så du ikke smadre risene)
Vigtigt: Når retten er kogt, tag panden eller gryden af blusset
Tilsæt smør og rør (stadig forsigtigt)
Tilsæt ost og rør/vend forsigtigt
Skriv et svar