Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Risotto til 4 personer/80 gr ris pr pers, hvis det er en selvstændig ret.

Er det som tilbehør, er det det til 8 pers.  

 

Du skal bruge

3 spsk. olivenolie

1 stort skalotteløg

100 g bacon

300 g friske svampe (bland evt champignon og kantarel)

320 gr. risotto-ris (Arborio)

2 dl hvidvin

9 dl kogende hønse bouillon

100 gr.  smør

100 gr. fintreven parmesan- eller Pecorino-ost

Lidt persille på toppen til pynt

 

Sådan gør du

Varm olivenolien op

Tilsæt løg og steg dem klare (ikke koge, bare simre en smule)

svits bacon i små tern med et par min.

Tilsæt ris og rør konstant

Tilsæt væske lidt af gangen. Når det er ved at være tør, tilsættes mere bouillon.

 

Dette gøres i 14-16 min, rør konstant ide 14-16 minutter til risene er kogt, men ikke helt bløde

Efter 8 min tilsættes svampene

 (husk at røre forsigtigt, så du ikke smadre risene)

Vigtigt: Når retten er kogt, tag panden eller gryden af blusset

Tilsæt smør og rør (stadig forsigtigt)

Tilsæt ost og rør/vend forsigtigt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.