1

Kokosgryde med blomkålsris

(2-3 pers.) Virkelig lækker ret

Du skal bruge:

500 g svinekød eller kyllingekød i tern
1-2 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
1 rød chili
1 citrongræs
1 spsk. sesamolie
2 peberfrugter
150 g gulerødder
1 porre
1 ds. kokosmælk
1 tsk. salt
1 knsp. peber
100 g flødeost
1 blomkål

Sådan gør du:

Hak og svits hvidløg, ingefær, chili og citrongræs i olien, tilsæt kødet og svits, til det tager farve.
Skær peberfrugterne i tern og gulerødder og porre i skiver.

Tilsæt grønsagerne sammen med kokosmælk, salt og peber og lad retten småsimre i 15 min. og jævn med flødeosten.

Del blomkålen i mindre buketter og hak dem i en foodprocessor (eller den grove side på rivejernet), til de har konsistens som grov bulgur.

Svits blomkålsrisene i lidt olie ved svag varme et par minutter.