Denne her saft er virkelig lækker og af denne portion bliver der knap 1,5 liter.
Du skal bruge:
Ca.50-60 store hyldeblomst skærme (klip blomsterne af stilkene – jo mere stilk des mere bitterhed)
1000 g sukker (jeg brugte halvt rørsukker og halvt alm. sukker)
1,5 l vand
3 store citroner
3 store lime
1 vaniljestang
60 g citronsyre eller vinsyre (2 breve)
Sådan gør du:
Klip den lange stilk af skærmene, og skyl dem i fri for dyr og pollen.
Kom de afdryppede blomster op i en gryde eller beholder med låg (skal kunne rumme ca. 5 liter)
Find en anden gryde og kom vand, citron og lime i tynde skiver, sukker, citronsyre og vaniljestangen som er flækket , op i gryden og kog det op (må gerne lige koge op i et lille minut)
Hæld nu den kogende lage over hyldeblomsterne. Fisk vaniljestangen op og skrab kornene ud, og put op i lagen… det tomme hylster smides væk.
Rør det hele godt rundt, kom låg på og stilles i køleskab i 2- 3 hele dage. (Rør én gang om dagen, sørg for det hele er dækket)
Denne portion giver ca. 3 liter
Nu skal det på flasker, en glasflaske med patentlåg er at foretrække. Flasken skal fyldes med kogenden vand, for desinficere. Plastflasker smelter (tro mig, jeg har prøvet :-))
Start med at si lagen gennem et viskestykke (eller gør som jeg, gennem 4-5 engangs vaskeklude, det går hurtigere ) Tryk det godt igennem, så alt saften kommer med.
De rene flasker, tømmes for kogende vand, og der kommes en lille sjat flydende atamon i. Skru låget på, og ryst atamonen godt rundt i flasken. (Lad atamonen blive i flasken)
Nu hældes den siede færdige saft på flaske(r) (er den stadig grumset, si en ekstra gang.
Prop på, og på køl 🙂 Blandes med vand, og nydes ned isterninger
Skriv et svar