Ingredienser farsbrød:
500 gr. oksefars
150- 200 g friske champignon
1 stort løg (eller 2 mellemstore)
1 bundt forårsløg
2-3 fed hvidløg (eller mere)
10 oliven (kan undlades)
3 æg (det ene til pensling)
3 spsk ketchup
1,5 tsk salt
Peber
1/2 tsk merian eller rosmarin (eller andet krydderi, efter fri fantasi)
2 spsk mel
1 stor pakke butterdej
Fremgangsmåde farsbrød:
Hak hvidløg, løg, champignon og oliven.
Slå 2 æg ud i en skål (gem det 3. til pensling), bland æg med de hakkede grøntsager, mel, ketchup og krydderier. Rør det godt sammen. Kom farsen i og rør godt igennem.
Rul butterdejen ud og læg farsblandingen midt på pladen i et langt ”brød”. Fold dejen omkring brødet og og læg det på en plade eller fad med bagepair. Læg farsen med samlingen nedad.
Pensl butterdejen med æg.
190 grader i ca. 1 time.
Skriv et svar