(3-4 per.)
Du skal bruge:
1 meget lille blomkål (ca. 400 g)
5-600 g bl. fars (kalv og flæsk)
Fyld i farsen:
1 stort løg i små tern
1 rød peber i små tern
50 g chorizo pølse i små tern
1 håndfuld “feta” (jeg brugte salattern med persille og hvidløg – i mindre tern)
1 spsk brun farin
1 spsk paprika
1 tsk røget salt
salt og peber
chili flager efter smag ( Synes ikke det må være alt for stærk, så kan man ikke smage det andet)
1-2 fed hvidløg i bitte små tern
1 dl rødvin
1 æg
1 dl BBQ sauce
3 pakker bacon (brug ikke tullips… det er alt for fint slicet – brug bare billig bacon)
Sådan gør du:
kog blomkålen i 3-5 min, og lad det dryppe af til det er kold
Bland alle ingredienserne i farsen og rør det sammen.
Bred farsen ud på et stk bagepapir (tag en lille håndfuld fra til at lukke bunden)
Læg blomkålshovedet på, og træk bagepapiret op om blomkålen. Tryk farsen forsigtig fast, og luk bunden med det fars du tog fra.
På et stk bagepapir laver du et “tæppe” af bacon – sådan her
Træk bacon tæppet op over farsen, og fold det hele vejen rundt (fyld efter med bacon, hvis der er huller)
Pensel med BBQ sauce… og så er det ud i Weberen – Indirekte varme og fuld skrue i ca. 1 time. (stik i den, om blomkålen er mør, der må gerne være bid i den)
Lad den lige trække et lille kvarter inden du skærer i den, så saften bliver indeni
Bon appetit 🙂
TIPS.. Hvis det er et større blomkålshoved, med dobb. fars, ville jeg nok lige koge det 5-6 min, og lade det dryppe helt af, inden farsen kommes over. Eller… skrue ned for varmen og gi´ den 1/2 time mere.
Skriv et svar