Bacon Explosion

bacon5  bacon3  bacon4   bacon1

ca. 8 pers

Du skal bruge

Farsen:

800 gram hakket bl. kalv og flæsk

krydderiblanding til fars:

1 tsk tørret basilikum

1 tsk koriander

0,5 tsk salt

0,5 sk røget salt

1 spsk brun farin

1 tsk knust fenikkelfrø (hvis du har det)

1 tsk sorte

1 tsk pakrika

1 tsk knust chili pulver

2 æg

1 dl rødvin

Resten:

1 kg bacon 7-8 pakker (ikke tullip´s, den er for fin skåret – “Budget ” fra Føtex er ganske ok)

2 pakker choritzopølser i skiver

2 håndfulde revt ost….  fx Gauda

1 grøn ppeber

1 gul peber

1 dl BBQ sauce

Sådan gør du:

Bland kryderrierne godt sammen, og fordel det i farsen, sammen med æg og rødvin.

Kom den rørte fars på køl, gerne en times tid.

Imens fletter du bacon… sådan her

Resten:

2 pakker bacon skæres i 1 cm stykker (bare tag hele bundet på én gang). Steg bacon på en varm pande, det skal være nogenlunde sprødt.

Skær Choritzo pølsen i strimler, peberfrugterne i små stykker, og riv osten groft, og fordel det hele i 2 lige store bunker.

Tag farsen ud, del den i 2 lige store portioner. Mas hver portion ud på hver sit stykke bagepapir, i en firkant på ca. 1 cm. tykkelse

Pensel farsen med halvdelen af BBQ saucen. Fordel fyldet på

(nu har du 2 stk bagepapir med fars og BBQ sauce og fyldt på)

Så er det tid til at du laver dine to fletninger af bacon. Gør det oven på bagepapir, så er det meget lettere at flytte rundt med.

Når du har flettet dit bacon så ruller du farsen til en pølse og sikrer dig, at der er plads til fyldet, hvis ikke, ja så tag hellere lidt fra. Når du har rullet svinet, så skal det vippes forsigtigt ned på baconmåtten, som du ruller stramt rundt om farsen. Det samme gør du med den anden pølse. Så er du sådan set klar til grillen, hvor jeg vil anbefale du bruger en kulgrill med indirekte varme.

Rullerne skal have omkring 30 min og en kernetemperatur på noget der ligner 75 grader. Lige når du har smidt dem på, så pensel dem med lidt barbecue sauce, som du gerne skulle have noget tilbage af. Du skal nok forvente, at det brænder en lille smule pga. sukkeret i saucen, men det gør intet.. det smager bare det bedre