Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

8 – 10 pers (giver ca 5 liter suppe – kan fryses)

Du skal bruge:

150 g Bacon (i bitte små tern)

2 spsk smør

1 kg okseklump (Gullach/stroganoff-køb skåret i 1 x 1 cm tern

4 gulerødder (i 1 x 1 cm tern)

200 g selleri (i 0,5 x 0,5 cm tern)

2 store  løg (i i tern)

4 fed hvidløg (presset eller godt hakket)

1 tsk spidskommen

1/4 tsk hot chili krydderi eller 1 hel chili frugt

1/2 tsk røget salt

2 tsk paprika

salt og peber

2 dåser hakket tomater med løg eller hvidløg (jeg brugte én af hver)

1 okse bullion

2 laurbærblade

1,5 liter suppefond (der kan også bruges alm suppe)

1 stor rød peberfrugt (i tern)

1/2 gul peberfrugt (i tern)

1 kg kartofler (i ca 1,5 x 1,5 cm tern)

1/4 l piskefløde

 

Sådan gør du:

Start med at skære alle grøntsager i tern. Derefter skær kød og bacon i tern.

Svits bacon i en tykbundet gryde, til de er gyldne (ikke helt sprødt), og kom dem op i suppegryden.

Skru fuldt op på blusset, kom smør i gryden, hvor du lige har svitset bacon , brun det godt op, svits kødet til det får en stegekorpe (hæld væsken fra, hvis der komme noget, ellers koger det bare) og kom derefter kødet op i suppegryden.

Svits alle grøntsagene i gryden, (undtagen Kartofler og peberfrugt) i ca 1 min, og kom dem op i suppegryden, og tilsæt krydderierne, bouillon og laurbærblade, og svits det hele et sammen et par min.

Tilsæt suppe-fond, og det skal nu simre (IKKE KOGE) i 2 timer

Kartofler skrælles og skæres i tern og tilsættes. SIMRE yderligere i 30 time. Skær peberfrugt i tern og tilsæt, og kog den sidste halve timer.

Tilsæt fløde og kog op til kogepunktet…. NU ER SUPPEN FÆRDIG 🙂

Server rygende varm og med lækkert flutes til

 

Tips: Suppen er bedre jo længere den står og trækker. Kog evt suppen 2 timer, og vent til næste dag med at tilføje kartofter og peberfrugt, og “kog” den sidste time og derefter tilsæt fløde.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.