Du skal bruge:
Ca. 2 kg oksemørbrad
50 gr smør
1,5 dl rødvin
rosmarin og timian
salt og peber
stegetermometer
Sådan gør du:
Afpuds mørbraden for sener og fedt. Skær evt. “hale-stykket” af, eller bøj det op, og stik tandstik eller kødnåle i.
kom smør i en stor pande, på fuld blus, og lad det bruse op, og blive lys brun.
svits mørbraden på alle sider. Læg den på en bradepande, og den skal køle helt af,
Når den er kølet af, hældes rødvin over, og den skal skal trække en times tid – vend af og til
krydr med salt, peber, rosmarin og timian, og sæt den i en 200 gr forvarmet ovn i 15 min.
tag den ud og lad hvile i 1 15 min – uden tildækning
Sæt termometeret i den tyndeste del – “halestykket” og kom den ind i ovnen igen i 15 min.
Er termometret oppe på 60 grader er den færdig – ellers tag den ud og hvile i 15 min
sæt ind i ovnen igen, og gi´ den til MAX 59-60 grader – NU ER DEN FÆRDIG
Kom den over på et spækkebræt med riller, og kom 3 lag sølvpapir om mørbraden, og nu skal den den hvile tildækket i 20 – 30 min
Nu skulle du gerne have det lækreste, møreste og fuldstændig fantastiske stykke oksekød
Som tilbehør, har jeg her valgt:
– Portobellosvampe med fyld
– Små halve kartofler med olivenolie og rosmarin
– Balsamico marinerede rodfrugter i stave
– Lime marinerede bær
– Hjemmelavet Bearnaise sauce
Skriv et svar