Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print


Du skal bruge:

Ca. 2 kg oksemørbrad

50 gr smør

1,5 dl rødvin

rosmarin og timian

salt og peber

stegetermometer

 

Sådan gør du:

Afpuds mørbraden for sener og fedt. Skær evt. “hale-stykket” af, eller bøj det op, og stik tandstik eller kødnåle i.

kom smør i en stor pande, på fuld blus, og lad det bruse op, og blive lys brun.

svits mørbraden på alle sider. Læg den på en bradepande, og den skal køle helt af,

Når den er kølet af, hældes rødvin over, og den skal skal trække en times tid – vend af og til

krydr med salt, peber, rosmarin og timian, og sæt den i en 200 gr forvarmet ovn i 15 min.

tag den ud og lad hvile i 1 15 min – uden tildækning

Sæt termometeret i den tyndeste del – “halestykket” og kom den ind i ovnen igen i 15 min.

Er termometret oppe på 60 grader er den færdig – ellers tag den ud og hvile i 15 min

sæt ind i ovnen igen, og gi´ den til MAX  59-60 grader  – NU ER DEN FÆRDIG

Kom den over på et spækkebræt med riller, og kom 3 lag sølvpapir om mørbraden, og nu skal den den hvile tildækket i 20 – 30 min

Nu skulle du gerne have det lækreste, møreste og fuldstændig fantastiske stykke oksekød

Som tilbehør, har jeg her valgt:

– Portobellosvampe med fyld

– Små halve kartofler med olivenolie og rosmarin

– Balsamico marinerede rodfrugter i stave

– Lime marinerede bær

– Hjemmelavet Bearnaise sauce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.