Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

pandekager

Du skal bruge:

Pandekagedej

  • 100 g hvedemel
  • 65 g sukker
  • 3 stk æg
  • 65 g smelter smør
  • 1 tsk med top, fintrevet frisk ingefær(jeg brugte bare en smule stødt ingefær)
  • ¼  liter sødmælk

Citroncreme

  • 2 bl husblas
  • 150 g god hvid chokolade
  • ¼ l piskefløde
  • 1 ½  citron kun skallen, fintrevet

Citronconfit

  • 2 stk citroner , fileter af…
  • 100 g sukker
  • 2 spsk vand
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 ½  tsk maizena + lidt vand (til at jævne med

Sådan gør du:

Citroncreme

Læg husblassen i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Hak den hvide chokolade fint – jeg brugte en minihakker. Bring fløden i kog & tag gryden af varmen.

Efter 5 minutter hældes den varme fløde over den finthakkede chokolade & der røres, til næsten al chokoladen er smeltet. Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i den lune fløde.

Når alt chokoladen er smeltet, passeres den gennem en sigte. Tilføj citron skallen og rør godt. Citroncremen afkøles i køleskab mindst 3 timer eller gerne til næste dag.

Pandekagedej

Bland mel & sukker & pisk godt med alle æggene. Smelt smørret på den pande, hvori pandekagerne skal steges. Pisk det smeltede smør & fintrevet frisk ingefær i.

Pisk til sidst mælken i, & pandekagedejen er klar til brug. Steg pandekagerne ved god varme på en tefalpande, der er ca. 25 cm i diameter.

Citronconfit

Skær bund & top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden & skær med en skarp kniv hele skallen af. Skær nu den “nøgne” citron i fileter ved hele tiden at skære langs lamellerne.

Den ½ vaniljestang flækkes på den lange led. Vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med en anelse af sukkeret med en paletkniv, således at kornene skilles ad.

Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, halvdelen af citronfileterne og vand koges kort op, og jævnes med en anelse maizena udblødt i lidt vand. Confit’en skal kun jævnes en anelse med maizenablandingen – absolut ikke tykne. Lad confit’en koge en anelse, så den bliver jævnet. Tilsæt de resterende citronfileter og afkøl helt inden servering.

Confit’en kan opbevares på køl 2 – 3 dage.

Glaskaramel

200 g sukker smeltes over middel varme til gylden karamel. Pas på det ikke får for meget varme. Læg karamellen i skefulde på et stykke bagepapir og stryg massen ud med en paletkniv.

Pandekagetårne

Læg alle de kolde pandekager ud på et bord. Pisk den kolde citroncreme luftig med en håndmikser & fordel den på pandekagerne. Stryg cremen tyndt ud med en paletkniv, så den dækker hele pandekagen.

Rul pandekagerne omhyggeligt sammen, læg dem på et fad med lige bund & dæk med film. Stil fadet i køleskab 1 – 2 dage indtil servering. Skær hver af de helt kolde citronpandekager i 2 meget skrå skiver – enderne bruges ikke.

Anret skiverne elegant oven på hinanden. Citronconfit’en  skal have stuetemp. og  server straks.

Opskriften er én af Mette Blomsterbergs… TAK for den 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.