4 prs
Denne lasagne er virkelig lækker 🙂 Man lægger slet ikke mærke til (i smagen) at det ikke er pasta. Pas på den ikke bliver for stæk i smagen af chili, den må gerne løftes af chili med ikke tage over (vores blev en anelse for stærk, og det ødelægger lidt smagsløgene, så man ikke smager de andre lækre ingredienser.
Du skal bruge:
1 lille hvidkåls hoved
Kokos olie eller andet olie til stegning
600-700 g hakket oksekød
100 g revet ost (jeg brugte 13 %)
1 stort løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket eller presset
0,25 l madlavningsfløde (Arla 8%)
½ Morney sauce (12 %)
1 pakke kalkun bacon, skåret i tynde strimler
1 håndfuld champignon, i skiver
Salt (jeg brugte røget salt), peber, paprika
Krydderi efter eget valg – Jeg brugte et mexicansk chili-krydderi, men du kan også komme timian, basilikum, oregano
Sådan gør du:
Kål:
Kog vand i en stor gryde. Skær bunden af hvidkålen 3 cm ind, og kom hovedet i det kogende vand.
Løsn bladene et efter et, efterhånden som de løsner sig, – tag dem op af gryden
Fortsæt indtil du har ca 12 stykker store blade.
Fjern resten af hvidkålen, og kom de løse blade i vande igen og kog dem 10 min.
Tag dem op og lad dem dryppe af.
Kødsovs:
Svits, på lav blus, løg i en gryde, tilsæt hvidløg. Skru op på max blus og tilsæt herefter oksekød.
Tilsæt krydderierne, flåede tomater samt fløde.
Kog under låg ca 20 min.
Smag til!
Lasagne:
Kom en enkelt skefuld kødsauce i bunden af fadet.
Kom de første blade i så de dækker bunden
Kom derefter et lag kødsauce på, og et tyndt lag mornay sauce
Fortsæt sådan: Kål – kødsauce – mornaysauce..
Slut af med mornay sauce
Kom Kalkunbacon, champignon og til sidst ost på.
Bag i ovnen på 200* i 30 – 45 min (evt. 5 min under grill, til osten bliver brun)
Server med en lækker salat til
Skriv et svar