4 prs
Denne lasagne er virkelig lækker 🙂 Man lægger slet ikke mærke til (i smagen) at det ikke er pasta. Pas på den ikke bliver for stæk i smagen af chili, den må gerne løftes af chili med ikke tage over (vores blev en anelse for stærk, og det ødelægger lidt smagsløgene, så man ikke smager de andre lækre ingredienser.
Du skal bruge:
1 hvidkåls hoved (du kan også bruge fintsnittet spidskål, og kom rå i, – Kassér stokken)
Kokos olie eller andet olie til stegning
500-600 g hakket oksekød
1 stort løg, hakket
1 pakke kalkun bacon, skåret i tynde strimler
2-3 gulerødder i meget fine tern, eller groft revet
1 håndfuld champignon, hakket
3-4 fed hvidløg, fint hakket eller presset
1 ds hakket tomater
50 g konc tomatpuré
1 spsk koncentreret bouillon (eller ½ oksebouillon terning)
½ Morney sauce (12 %)
100 g revet ost (jeg brugte 13 %)
Salt (jeg brugte også en anelse røget salt), peber, paprika
Krydderi efter eget valg – Jeg brugte 1 spsk mexicansk chili-krydderi, 1 tsk basilikum og 1 tsk oregano
Sådan gør du:
Kål:
Fyld din største og bedste gryde med vand og lidt salt og bring det i kog. Fjern stokken fra hvidkålshovedet og del det i blade. Blancher (det betyder egentlig bare at koge) hvidkålsbladene i det kogende vand i ca. 5 minutter, eller til de er bløde. Hæld vandet fra og lad hvidkålsbladene dryppe af i et dørslag, mens de køler af, og du laver resten.
Kødsovs:
Svits, på lav blus, løg og hvidløg i 1 min i en gryde,
Tilsæt oksekød og brun det godt af på lidt højere blus.
Tilsæt gulerødder, kalkunbacon og champignon, krydderierne, tomatpuré og flåede tomater
Simre under låg ca 15 min.
Smag til – og juster med evt mere væske
Lasagne:
Kom en enkelt skefuld kødsauce i bunden af fadet.
Kom de første blade i så de dækker bunden
Kom derefter et lag kødsauce på, og et tyndt lag mornay sauce
Fortsæt sådan: Kål/spidskål – kødsauce – mornaysauce..
Slut af med mornay sauce
Kom til sidst ost på.
Bag i ovnen på 200* i 30 – 40 min (evt. 5 min under grill, til osten bliver brun)
- Server med en lækker salat til
Tips! Den hurtige måde er at bruge spidskål. Halvér spidskål og fjern stokken, snit kålen fint. Tilsæt et lag af den fintrevet spidskål, i stedet for hvidkål
Skriv et svar