Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

 

4 prs

Denne lasagne er virkelig lækker 🙂 Man lægger slet ikke mærke til (i smagen) at det ikke er pasta. Pas på den ikke bliver for stæk i smagen af chili, den må gerne løftes af chili med ikke tage over (vores blev en anelse for stærk, og det ødelægger lidt smagsløgene, så man ikke smager de andre lækre ingredienser.

Du skal bruge:

1 lille hvidkåls hoved

Kokos olie eller andet olie til stegning

600-700 g hakket oksekød

100 g revet ost (jeg brugte 13 %)

1 stort løg, hakket

3 fed hvidløg, hakket eller presset

0,25 l madlavningsfløde (Arla 8%)

½ Morney sauce (12 %)

1 pakke kalkun bacon, skåret i tynde strimler

1 håndfuld champignon, i skiver

Salt (jeg brugte røget salt), peber, paprika

Krydderi efter eget valg – Jeg brugte et mexicansk chili-krydderi, men du kan også komme timian, basilikum, oregano

Sådan gør du:

Kål:

Kog vand i en stor gryde. Skær bunden af hvidkålen 3 cm ind, og kom hovedet i det kogende vand.

Løsn bladene et efter et, efterhånden som de løsner sig, – tag dem op af gryden

Fortsæt indtil du har ca 12 stykker store blade.

Fjern resten af hvidkålen, og kom de løse blade i vande igen og kog dem 10 min.

Tag dem op og lad dem dryppe af.

Kødsovs:

Svits, på lav blus, løg i en gryde, tilsæt hvidløg. Skru op på max blus og tilsæt herefter oksekød.

Tilsæt krydderierne, flåede tomater samt fløde.

Kog under låg  ca 20 min.

Smag til!

Lasagne:

Kom en enkelt skefuld kødsauce i bunden af fadet.

Kom de første blade i så de dækker bunden

Kom derefter et lag kødsauce på,  og  et tyndt lag mornay sauce

Fortsæt sådan: Kål – kødsauce – mornaysauce..

Slut af med mornay sauce

Kom Kalkunbacon, champignon og til sidst ost på.

Bag i ovnen på 200* i 30 – 45 min (evt. 5 min under grill, til osten bliver brun)

Server med en lækker salat til

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *