Du skal bruge:
500 g kylling inderfilet
2 spsk. soja sauce
2 fed hvidløg presset
1 tsk. Rørsukker (honning eller almindelig sukker)
1 spsk. Gurkemeje
Sådan gør du:
Rør soya sauce sammen med hvidløg, sukker og gurkemeje sammen til den klassiske Sataysauce, og læg kyllingestrimlerne i blandingen i en time. Hvis du ikke har tid, kan du også pensle Sataysaucen direkte på kyllingen inden du stikker den på spyd og griller den.
Sæt én kyllingestrimmel på hvert spyd, og grill spyddene ved direkte, medium varme, til de er gennemstegt, ca. 2-3 minutter på hver side. Pensl eventuelt spyddene med Sataysauce når du vender dem første gang.
TIP
Server spyddene med hjemmelavet peanutsauce og grøn salat.
Prøv at tilsætte lidt peanutbutter til Sataysaucen, eller vend kyllingen i pisket æg, derefter i kokosmel, inden du griller den. Der er mange muligheder for at gøre dine Sataysticks ekstra lækre.
Husk at lægge dine spyd (gerne træ eller bambusspyd) i blød, i vand i, et par timer inden du skal grille, så brænder spydene ikke så nemt på grillen.
Skriv et svar