Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

blog grøntsagsgratin

 Du skal bruge:

  • 1 blomkålshoved, 1 broccoli og 2 store gulerødder.

Grønsagerne deles i store stykker og koges i 5 min, Gulerødder lidt længer, afkøl lidt.

  • 3 dl minimælk
4½ spsk. mel
3 tsk. flydende becel
.
  • 4æggeblommer
  • 1½ tsk. bagepulver.
  • 4 æggehvider
, salt, peber og lidt revet muskatnød.
  • Rasp til formen og til at drysse ovenpå inden bagning.

Sådan gør du:

 Mælk og mel bringes i kog under piskning.
fedtstoffet tilsættes

Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i en efter en.

Tilsæt salt, peber og muskat.
Bland grønsagerne i.

Pisk hviderne stive, vend dem forsigtigt i grønsagsblandingen, af to gange.

Smør et ovnfast fad, og drys med rasp, så hele fladen er dækket.

Hæld dejen i fadet og drys et tyndt lag rasp hen over.

 

Bages i ovnen, nederste rille, ved 180 gr. i ca. 60 min.

Åben ikke ovnen de første 45 min af bagetiden, så falder den sammen.
 
Andre gode grønsager: rosenkål, ærter, bønner, porrer. Tilsæt evt. en rest kold kød eller fisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *