Du skal bruge:
- 1 blomkålshoved, 1 broccoli og 2 store gulerødder.
Grønsagerne deles i store stykker og koges i 5 min, Gulerødder lidt længer, afkøl lidt.
- 3 dl minimælk 4½ spsk. mel 3 tsk. flydende becel .
- 4æggeblommer
- 1½ tsk. bagepulver.
- 4 æggehvider , salt, peber og lidt revet muskatnød.
- Rasp til formen og til at drysse ovenpå inden bagning.
Sådan gør du:
Mælk og mel bringes i kog under piskning. fedtstoffet tilsættes
Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i en efter en.
Tilsæt salt, peber og muskat. Bland grønsagerne i.
Pisk hviderne stive, vend dem forsigtigt i grønsagsblandingen, af to gange.
Smør et ovnfast fad, og drys med rasp, så hele fladen er dækket.
Hæld dejen i fadet og drys et tyndt lag rasp hen over.
Bages i ovnen, nederste rille, ved 180 gr. i ca. 60 min.
Åben ikke ovnen de første 45 min af bagetiden, så falder den sammen. Andre gode grønsager: rosenkål, ærter, bønner, porrer. Tilsæt evt. en rest kold kød eller fisk
Skriv et svar