Du skal bruge:
1 blomkål – renset vægt 750 gram
3 små finthakkede løg
3 fed presset hvidløg
2 æg
2 dl. græsk yoghurt – skyr, creme fraiche eller andet…
½ – 1 dl. vand (start med ½ dl, og kom mere i, hvis dejen bliver for bastant)
2 dl. havregryn
2 spsk. fiberHUSK
3 tsk. salt
friskkværnet peber
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. sennepspulver
1 tsk. chili
1 tsk. stødt koriander
Sådan gør du:
Riv blomkålen (eller brug en foodprocessor)
Kom alle ingredienser i en skål og rør “farsen” sammen. Den skal være ret fast.
Dæk skålen med film og sæt den på køl en halv times tid.
Nu kan farsen så enten steges til frikadeller på panden i olivenolie og smør i ca. 10 minutter på hver side
Eller de kan steges i ovnen ved 200 grader i en halv time (foretrækker jeg)
Skriv et svar