(2 pers)
Du skal bruge:
600 – 700 g røget flæsk i små terninger
4 løg i skiver
evt lidt margarine
1 stor spsk mel
3 – 4 dl. fløde eller mælk
peber
Peber og evt. salt (smag til, for bacon er salt i sig selv)
6-700 g kartofler (nye kan ikke bruges)
2 dl mælk
50 g smør eller margarine
godt med salt og peber
(rødbeder)
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne , skær dem i 4 stykker, og kog dem helt møre i vand uden salt. (Lav bacon og løg, imens kartoflerne koger). Hæld kogevandet, fra de møre kartofler, i en skål, og mos kartoflerne med en håndmikser (jeg bruger en kartoffelpresser).
Kom mælk, smør og salt og peber ved, og pisk med en håndmixer, så kartoffelmosen er let og luftig. Varm den igennem på mellem blus, rør forsigtig, så du ikke slår alt luften ud. Tilsæt evt lidt mere mælk, hvis den er for tyk
(pas på, den brænder hurtigt på)
Smag til med salt og peber.
Skrædderduelse:
Kom bacon på en varm pande, rist dem et par min, sænk varmen og tilsæt løg i tern og rist yderligere ca 5-6 min.
Drys melet ud over bacon/løg (hvis der ikke er noget fedtstof ved, så tilsæt en lille klat)
Tag panden af varmen, rør melet ud med et piskeris. Tilsæt en kopfuld kartoffelvand og pisk godt rundt (den skal være meget tyk) Tilsæt mælk lidt af gangen, rør kraftigt imellem.
Når sovsen har den rette konsitstens, sættes panden igen på pladen, og den varmes godt op, måske skal der igen tilsættes mere mælk eller kartoffelvand.
Smag til med peber og salt.
Skriv et svar