Du skal bruge:
2 kg Oksebov (brugte jeg)
2 skiver bacon
4 gulerødder
3 store løg
1 porre
1 skive selleri (eller hvad du har af grøntsager)
3 fed hvidløg
3 laurbærblade
2 kviste friske, eller ½ tsk tørret rosmarin
5 hele peberkorn
Salt (evt røget salt)
En godt okseboullion
1 hel øl (gerne hvede)
2 dl fløde
Sådan gør du:
Brun kødet i margarine på stærk varme på ALLE sider (det skal være meget brunt) drys med salt op peber efterhånden som du vender den. Brun tilsidst bacon let.
Læg kødet i en römertopf/stegeso sammen med bacon, grøntsager der er skåret i meget grove stk., okseboullion og krydderierne.
Tilsæt en øl og lidt vand, så det når til kanten (toppen) af stegen.
Sæt i KOLD ovn ved 145-150 grader og lad den stå og hygge sig i 5½ time.
(er stegen meget flad, eller ikke så stor) kan du nøjes med 4 timer.
Sauce:
Hæld ca ½ liter steg-væde i en gryde, kog op og tilsæt fløde, smag til med salt og peber.
Skriv et svar