Du skal bruge – 6 personer
4 blade husblas
100 g. rørsukker
3 hele æg – jeg lavede hele æg af delte pasteuriserede blommer og hvider
1½ dl. appelsinsaft
revet skal af ½ øko appelsin
2½ dl. piskefløde
pynt
1½ dl. piskefløde
1 tsk. kanel eller kakao (2 spsk. kakao – strøgne måleskeer)
1 tsk. vaniljesukker eller korn fra vaniljestang
25 g. god mørk chokolade
Sådan gør du:
Husblas lægges i blød i koldt vand i 20 minutter.
Sukker og æg piskes hvidt og skummende – gerne omkring 10 minutter.
Appelsinsaft og appelsinskal varmes op i en gryde.
Når saften er godt varm – behøver ikke koge – tages gryden fra varmen, og den udblødte husblas røres i.
Kom blandingen op i en skål og lad den køle ned til lillefingervarm.
Husblasblandingen hældes i æggeblandingen i en tynd stråle under omrøring.
Æggemassen skal begynde at sætte sig, inden man fortsætter. Sæt evt. blandingen i køleskabet lidt.
Fløden piskes til blødt skum.
Når æggemassen begynder at sætte sig, vendes flødeskummet i.
Fordel fromagen i 6 glas. Jeg fik også et lille prøvesmagnings-glas
Sætter sig på køl på et par timer.
Fløde, kanel og vaniljesukker piskes til blødt skum og toppes på desserterne.
Chokoladen rives og drysses over.
Skriv et svar