Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Billedresultat for lakrids småkager med hvid chokolade

 

Disse lakrids-tranebær småkager er meget specielle og MEGA skønne – prøv dem!

Du skal bruge:

175 g smør (stuetemperatur)

100 g rørsukker

100 g brun farin

1 tsk vaniljesukker

2 tsk bagepulver

200 g hvedemel

1 æg str. m/l (Stuetemperatuer)

15 g lakridsgranulat (helst den fra Johan Bülow – og ikke pulver)

75 g groft hakket hvid chokolade

50 g groft hakket mandler

25 g tranebær (halveres)

Sådan gør du:

Bland smør, rørsukker og farin sammen i en røre­maskine. Bland vaniljepulver, bagepulver og hvedemel sammen og sigt det i dejen med 1 æg.

Vend lakridsgranulat, hvid chokolade og hakkede mandler i dejen.

Kom dejen på et stykke plastik/bagepapir, og i køleskabet 30/60 min, da den er for blød og klistret at forme til pølser.

Form dejen til 2 pølser på 4 cm i diameter. Pakkes i husholdningsfilm og fryses i en time, så er de nemmere at skære.

Skæres 
i 3 mm skiver og lægges på en bageplade med bage­papir med god afstand.

Bages på næstsidste rille ovnen ved 190° C 
i ca. 7-10 (ovne er forskellige) – de må ikke blive sorte i kanten, men de skal være godt gyldne.

Jeg plejer at komme 4-5 skiver på en plade og i ovnen, og så justere tiden derefter. Den første plade bliver aldrig god, og så er det da kun 4-5 stykker der går til, i stedet for en hel plade fuld

Afkøles på rist og opbevares 
i småkagedåser.

Jeg laver altid dobbelt portion, da de lynhurtigt bliver spist

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.