Disse lakrids-tranebær småkager er meget specielle og MEGA skønne – prøv dem!
Du skal bruge:
175 g smør (stuetemperatur)
100 g rørsukker
100 g brun farin
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
200 g hvedemel
1 æg str. m/l (Stuetemperatuer)
15 g lakridsgranulat (helst den fra Johan Bülow – og ikke pulver)
75 g groft hakket hvid chokolade
50 g groft hakket mandler
25 g tranebær (halveres)
Sådan gør du:
Bland smør, rørsukker og farin sammen i en røremaskine. Bland vaniljepulver, bagepulver og hvedemel sammen og sigt det i dejen med 1 æg.
Vend lakridsgranulat, hvid chokolade og hakkede mandler i dejen.
Kom dejen på et stykke plastik/bagepapir, og i køleskabet 30/60 min, da den er for blød og klistret at forme til pølser.
Form dejen til 2 pølser på 4 cm i diameter. Pakkes i husholdningsfilm og fryses i en time, så er de nemmere at skære.
Skæres i 3 mm skiver og lægges på en bageplade med bagepapir med god afstand.
Bages på næstsidste rille ovnen ved 190° C i ca. 7-10 (ovne er forskellige) – de må ikke blive sorte i kanten, men de skal være godt gyldne.
Jeg plejer at komme 4-5 skiver på en plade og i ovnen, og så justere tiden derefter. Den første plade bliver aldrig god, og så er det da kun 4-5 stykker der går til, i stedet for en hel plade fuld
Afkøles på rist og opbevares i småkagedåser.
Jeg laver altid dobbelt portion, da de lynhurtigt bliver spist
Skriv et svar