Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Du skal bruge:

Ingredienser – 12 styk
3½ dl. vand
50 g. gær
640-700 g. hvedemel
3 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 æg
100 g. blødt smør

sådan gør du:

Kom vand og gær i røremaskinen. Bland tørdelene godt sammen, og kommes i røremaskinen, skiftevis med smørret og ægget.

Ælt dejen godt sammen. Det skal være en blød dej, må gerne klistre lidt, så pas på med at komme for meget mel i.

Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.

Dejen hældes ud på et meldrysset bord og deles i 12 stykker. ca.105 gram stykket

Jeg vejer hele klumpen først og deler med 12

Hver bolle FORMES – ikke æltes – enten rulles med let tryk på bordet eller ved at folde dem ind i sig selv i hånden.

Kom en dråbe olie i håndfladen, så er det lettere at forme hvederne uden at klistre for meget.

Lægges i en form på 22 x 30 cm. foret med bagepapir.

Efterhæver tildækket i 45 minutter. Pensles med lidt vand.

Afkøler på rist.

Når de er helt kolde, skæres de i 2 halve, og ristes på brødrister eller under grillen i ovnen.

Serveres med koldt smør.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *