(NØDDE)CUPCAKES (ca. 10 stk.)
Ingrediensser til kagerne:
1/2 polynesisk vaniljestang
150 g. sukker
250 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
2 æg (str. L)
100 g. smagsneutral olie (fx. majs- el. vindruekerneolie)
2,4 dl. mælk
50 g. grofthakkede (valnøddekerner, hasselnødder eller chokolade)
ICING
Ca. 200 g. sigtet flormelis
Ca. 1/2 dl. past. æggehvider
Ca. 30 g. grofthakkede valnødder (til drys)
Ca. 30 g. grofthakkede, usaltede pistaciekerner (til drys)
DESUDEN
10 amerikanske muffinkapsler (med kant)
10 muffinforme af aluminium el. rustfrit stål – eller sæt 2 parpirsforme sammen
Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv.Mas kornene med en anelse af sukkeret med en paletkniv, så kornene skilles ad. Bland vaniljesukker, sukker, mel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt æg og olie, mens der piskes grundigt, indtil dejen er uden klumper. Først nu tilsættes mælken lidt ad gangen. Vend til sidst de 50 gram grofthakkede valnødder i dejen. Læg de amerikanske muffinkapsler i metalmuffinformene og fordel dejen heri.
Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i 14-16 minutter, til de er gyldne og giver efter ved et let tryk. Afkøl kagerne helt.
Icing: Pisk i en skål den sigtede flormelis med nøjagtigt så meget æggehvide, at icingen bliver skummende luftig og kridhvid efter nogle minutters piskning med en håndmikser. Kom hurtigt den luftige icing i en sprøjtepose med en glat tylle. Sprøjt icingen på valnøddekagerne og drys med grofthakkede valnødder og pistaciekerner.
Skriv et svar