Ca. 4 pers
Du skal bruge:
- 1 mellem blomkål
- 2 spsk olie
- 1 spsk hvidløgspulver (jeg bruger frisk presset hvidløg)
- salt
- peber
- 1 spsk flydende margarine (kan købes færdigt) eller smeltet smør
- 1 dl god barbecuesauce (jeg bruger Santa Maria Whiskys BBQ)
Sådan gør du:
Stil ovnen på 220 grader men varmluft/grill (eller 240 grader alm ovn)
Skyl blomkålen og lad den dryppe af. Del den i buketter (ikke for små), og i en plasticpose blander du marinaden. Ryst posen så olie og krydderier bliver blandet. Kom så blomkålen i og fordel marinaden på blomkålen.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 12 minutter – vend dem når halvdelen af tiden er gået. (De må gerne få lidt skorpe, ellers skru lidt mer op for temp)
Så er der sunde blomkåls hotwings!
Servér dem varme, som en lille snack (evt. med dip) eller som tilbehør til f.eks. grillmad eller som et vegetarisk alternativ til kød.
Se kommentarer