(4 pers.)
Du skal bruge:
• 150 g hvid chokolade, groft hakket (køb en god én – ikke knapper)
• 2½ dl piskefløde
• 6 æggeblommer (3 bægre pasteuriserede)
• 50 g rørsukker • 300 g makroner
• 1-2 dl portvin
Pynt
• Frugt efter årstiden
• 2 spsk sigtet flormelis
Sådan gør du:
Smelt chokoladen meget forsigtigt over vandbad, og afkøl den gangske let. Pisk fløden til skum, og stil til side. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og rør den flydende chokolade i. Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Knus makronerne let i hånden, og læg dem i bunden af hvert dessertglas. Dryp dem derefter med portvin. Fordel moussen over. Stil glassene på køl i minimum 4 timer.
Pynt Skær frugtrne ud i tern, og læg på moussen, og drys med shokoladespåner/nødder- eller andet.
Skriv et svar