(4 personer)
- 4 æg
- 1 vanillestang
- 5 spsk sukker
- Lidt salt
- 4 dl mælk
- 100 gr hvedemel
- Skal af 1/4 citron
- (Evt rosiner der har ligget i rom)
- Smør til stegning
- Flormelis til servering
Start med at dele æggene. I skålen med blommerne tilsættes sukker, salt, vanillekorn og det hele piskes i ca fem minutter, til det er blevet lyst, luftigt og cremet.
Rør mælken i. Si melet i dejen. (skiftevis lidt ad gangen)
Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
Vend æggehviderne i dejen, men pas på ikke at slå al luften ud. Det er her, adskillelsen til pandekager kommer og hvis al luften slåes ud, så får du bare en pandekagedej med en masse æg.
Smelt smør i en pande og steg store tykke pandekager/omeletter på ca 1/2 – 1 cms tykkelse. Steg ved middel varme i et par minutter på hver side.
Fortsæt med at bage til dejen er brugt.
“Hak” dejen i lidt mindre stykker med et par paletknive og drys med flormelis.
Server med det samme, evt. med æblemos eller en blommekompot til… eller bare en god syltetøj
Se kommentarer