3 bærger pasturiserede æggehvider eller 4 æggehvider
2 dl sukker + lidt til at drysse formen med
200 g mandler
60 g smeltet smør
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38%
4 spsk flormelis
2 tsk vaniljesukker
Jordbær, eller blandet frugt og bær (eller bananer og chokoladestykker)
- Mal mandlerne til fint mel i en lille foodprocessor eller minihakker.
- Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til massen er sej og skinnende.
- Vend forsigtigt det smeltede smør og mandlerne i æggehviderne.
- Smør en springform med lidt smør og drys sukker rundt langs siderne. Bank overskydende sukker ud af formen.
- Fordel nøddemassen i formen og bag bunden i ovenen ved 180 grader i ca 25 minutter.
- Lad bunden køle lidt af og tag den derefter ud af formen.
- Pisk fløde, creme fraiche, flormelis og vaniljesukker sammen til en blød creme.
- Fordel cremen på toppen af bunden og pynt med bær eller frugt.
- Server gerne kagen med ekstra frugt ved siden af
TIPS: I stedet for creme fraiche og fløde, kan man bruge gul vaniljecreme og fløde
Du kan også komme is ovenpå – frys med og du har altid en isdessert klar
Se kommentarer