Denne opskrift var den Liv lavede i “Den store bagedyst 2015” Den skulle efter sigende smage fantastisk, efter hvad Mette Blomsterberg sagde ved bedømmelsen af “Rapunzel kagen”
100 g. hasselnødder
100 g. valnødder
100 g. usaltede pistacienødder
6 æggehvider
225 g. rørsukker
2 spsk. mel
Saltkaramel
1 dåse kondenseret mælk
80 g. brun farin
80 g. smør
2 ½ tsk. havsalt
Fremgangsmåde
Nøddebund
Nødderne ristes på panden og blendes bagefter. Pisk æggehviderne sammen med sukkeret. Der tilsættes nu de stiftpiskede æggehvider i nøddeblandingen sammen med melet.
Halvdeles af massen fordelen i en firkantet form på 20 gange 40 cm og bages i 18 minutter ved 200 grader varmluft.
Mens den bager, laver du din karamel.
Saltkaramel
Kom alle ingredienserne op i en gryde og kog det op. Rør hele tiden i massen (HELE TIDEN, ellers brænder den på). Når den får en gylden farve og tykner, tager du den af blusset.
Tag nu din første bund ud og hæld karamellen udover og kom det sidste af din nøddebund ovenpå karamellen og bag yderligere i 20 minutter.
Lad dejen afkøle og kom derefter mousse eller lignenden på.
Se kommentarer