Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Denne opskrift var den Liv lavede i “Den store bagedyst 2015” Den skulle efter sigende smage fantastisk, efter hvad Mette Blomsterberg sagde ved bedømmelsen af “Rapunzel kagen”

Hasselnøddebund

100 g. hasselnødder

100 g. valnødder

100 g. usaltede pistacienødder

6 æggehvider

225 g. rørsukker

2 spsk. mel

 

Saltkaramel

1 dåse kondenseret mælk

80 g. brun farin

80 g. smør

2 ½ tsk. havsalt

 

Fremgangsmåde

Nøddebund

Nødderne ristes på panden og blendes bagefter. Pisk æggehviderne sammen med sukkeret. Der tilsættes nu de stiftpiskede æggehvider i nøddeblandingen sammen med melet.

Halvdeles af massen fordelen i en firkantet form på 20 gange 40 cm og bages i 18 minutter ved 200 grader varmluft.

Mens den bager, laver du din karamel.

 

Saltkaramel

Kom alle ingredienserne op i en gryde og kog det op. Rør hele tiden i massen (HELE TIDEN, ellers brænder den på).  Når den får en gylden farve og tykner, tager du den af blusset.

Tag nu din første bund ud og hæld karamellen udover og kom det sidste af din nøddebund ovenpå karamellen og bag yderligere i 20 minutter.

Lad dejen afkøle og kom derefter mousse eller lignenden på.