Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Billedresultat for cookies

Du skal bruge:

  • 150 gram blødt smør
  • 150 gram brun farin
  • 250 gram rørsukker (alm. sukker kan også bruges, rørsukker er dog sødere og giver en mere krydret smag)
  • 3 æg
  • 400 gram mel
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 7 tsk lakridspulver
  • 2 tsk lakridssirup (eller alm. sirup)
  • 75 gram grofthakket chokolade
  • 75 gram grofthakkede hasselnødder
  • P.S.: Har du ikke lakridssirup kan alm. sirup også bruges. Tilsæt nok til at dejen kan røres og hænger fint sammen.

Sådan gør du:

  1. Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen
  2. Rør sukker og farin i.
  3. Rør æggene i ét af gangen
  4. Bland natron, bagepulver, salt og lakridspulver i melet og rør det i lidt af gangen. Brug gerne køkkenmaskine.
  5. Tilsæt lakridssirup (eller alm. sirup)
  6. Hak chokolade og hasselnødder groft og vend i dejen.
  7. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  8. Form cookies med 2 teskeer og sæt på bagepladen med god afstand. Der kan være 25 stk. pr. bageplade
  9. Bag dine cookies 7-8-9 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Det er lidt svært at bedømme hvornår kagerne har fået nok. Lad dem køle lidt og virker de stadigvæk for bløde, så bag kagerne 2-3 minutter ekstra.
  10. Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåser. Bliver de bløde i kagedåsen, så kan du altid bage dem op 5 minutter igen, og få dem helt sprøde påny.