Denne kage er den Ditte lavede i Den store bagedyst 2015
DET SKAL DU BRUGE TIL BANANLAGKAGE MED CHOKOLADE OG KARAMEL
BANANLAGKAGE
4 modne bananer
230 g. sukker
4 æg
Kornene fra 2 vaniljestænger
150 g. mel
1 tsk. bagepulver
150 g. smeltet smør
KARAMEL/NØDDE-MASSE TIL BUND 1
260 g. hasselnødder
140 g. sukker
3 tsk. honning
0,8 dl fløde
90 g. smør
VANILJECREME MED CITRON OG COGNAC
500 ml. sødmælk
Kornene fra 1,5 vaniljestang
75 g. sukker
40 g. majsstivelse
120 g. past. æggeblommer
Skal og saft fra 1 citron
1-2 tsk. cognac
1-2 dl fløde, pisket til flødeskum
CHOKOLADECREME
200 g. chokolade
20 g. honning
20 g. glukose
200 g. fløde
Desuden: 300 g tempereret mørk chokolade
Sådan gør du:
BANANLAGKAGE
Æg, sukker og vanilje piskes til en let og hvid æggesnaps.
Mel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt. Til sidst kommes det smeltede smør i.
Bages ved 180 grader. Men fordeles i to forme.
Form 1) en springform 22Ø – bages første gang i ca. 20 min.
Form 2) bages i en kagering 22 Ø, men kun 1 cm høj og bages i ca. 10-15 min.
KARAMEL/NØDDE-MASSE TIL BUND 1
Hasselnødderne ristes i ovnen i ca. 10 min. ved 180 grader.
I en gryde kommes sukker, honning, fløde og smør og koges ind til det har en temperatur på 120 grader.
Nødderne køles, nulres fri fra skaller, blendes mellemfint og vendes herefter i karamelmassen.
Lad det stå på bordet og køle en smule.
Bund 1) Når den er bagt i ca. 20 min. og næsten færdigbagt, tages den ud og køles af i ca. 7-10 min. Kom herefter nøddekaramellen ovenpå bunden og bag videre i ca. 7-10 min.
VANILJECREME MED CITRON OG COGNAC
Kom 100 ml. af sødmælken i en skål sammen med vanilje, sukker og majsstivelse og pisk det godt sammen. Tilsæt æggeblommerne og pisk igen.
I en gryde varmes resten (400 ml.) af sødmælken op til kogepunktet og hæles sammen med æggeblandingen. Kom herefter det hele tilbage i gryden og kog op. Pisk godt hele tiden – til cremen tykner og majsstivelsen er “kogt ud”.
Kom cremen i en pose og kom den på køl imens du pisker fløden til let flødeskum.
Når cremen er helt kold piskes den op med en håndmixer. Herefter vendes flødeskummen forsigtigt i og til sidst citron og cognac.
Den er nu klar til at komme på kagen.
CHOKOLADECREME
Fløde koges op med honning og glukose – lige til kogepunktet.
Chokoladen hakkes fint og fløden hældes over.
Lad den køle en smule inden den kommes på kagen.
SAMLING AF KAGEN
Bananbunden med nøddekaramel placeres nederst, hvorefter der kommes vaniljecreme ovenpå.
Placer den anden bananbund og til sidst chokoladecreme.
Lav en kant af tempereret chokolade på kageplast.
Se kommentarer