- 3 blade husblas
- 200 g Karolines Køkken® Kvark fromage blanc 1%
- 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
- 125 g sukker (ca. 1½ dl)
- 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 2 lagkagebunde
-
Pynt:
- flormelis
Sådan gør du:
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør kvark med cremefraiche, sukker og citronskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft, og kom den i kvarkblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i cremen. Anbring en lagkagebund i en springform (uden bund) på et serveringsfad, og fordel kvarkcremen herpå. Læg den anden lagkagebund oven på. Stil kvarkkagen koldt i nogle timer. Pynt med sigtet flormelis.
Tip: I stedet for lagkagebunde, kan kvarkkagen tilberedes med en bund bestående af følgende: 50 g smør og 125 g fuldkornshvedekiks. Smelt smørret. Smuldr kiksene heri og bland det sammen. Anbring en springform (uden bund) på et serveringsfad og kom blandingen heri. Pres den godt sammen. Hæld kvarkcremen over, og stil kagen koldt nogle timer. Pynt med vindruer eller citronstrimler – se opskriften herpå i cheese cake.
Kilde : Karolines Køkken
Skriv et svar