Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

Du skal bruge:

4 Pers


800-1000 g skært oksekød i strimler eller tern (kan være mørbrad, flankesteak og lignende)
500 g små lækre pille kartofler eller asparges kartofler

30 g margarine
3 mellem løg - fint hakket
2 fed hvidløg - fint hakket
Salt og Peber (pas lige på med for meget peber, da karry også er stærk)
4 tsk. karry (Santa Maria, smager bedst)
4 tsk. alm. paprika
1/2 tsk røget paprika
4 spsk. Ketchup
½ l piskefløde
2 spsk. Engelsk sovs

6 æg - Hårdkogte
2 løg - fint hakket
Rødbeder - finthakket
1 pose pommes frites

Sådan gør du:

Kog kartofler og æg.
Tag en stor gryde og start med at svitse kødet i margarinen sammen med det ene finthakkede løg og karryen.
Herefter tilsættes fløden, den engelske sovs, paprikaen og ketchuppen.

Lad det hele småkoge 5 – 10 min til kødet er mørt.
Pommes frites lægges på en bageplade med bagepapir og bager i ovnen ved
ca. 200° i ca. 25 min. til de er sprøde.
Løg og de hårdkogte æg og rødbederne hakkes i små tern og lægges
i hver deres skål.

Servering:
Retten serveres ved at komme kartofler og pommes frites lægges i bunden af tallerkenen (eller Pommes Frites ved siden af hvis du ikke ønsker bløde pommes.

Herover kommes kødet/sovsen. Herpå drysses æg, løg og rødbeder.

Tips: Lav retten i god tid (evt om formiddagen), den bliver kun bedre af at stå nogle timer og trække – Æg kan også koges i god tid

Velbekomme