Du skal bruge:
4 Pers
800 g flankesteak i strimler (kan være mørbrad ell. lignende) 500 g små lækre pille kartofler eller asparges kartofler 30 g margarine 3 mellem løg - fint hakket 2 fed hvidløg - fint hakket Salt (pas lige på med for meget peber, da karry også er stærk, smag til bagefter) 4 tsk. karry (Santa Maria, smager bedst) 4 tsk. alm. paprika 1/2 tsk røget paprika 4 spsk. Ketchup 1/2 L piskefløde 2 dl L okseboullion 2 spsk. Engelsk sovs 5 -6 Hårdkogte 2 løg - fint hakket Rødbeder - finthakket 1 pose pommes frites
Sådan gør du:
Kog kartofler og æg.
Tag en stor gryde og start med at svitse finthakkede løg, hvidløg og karry. Efter et par min tilsættes kødet.
Herefter tilsættes fløden, den engelske sovs, paprika og ketchup.
Lad det hele småsimre 30 min til kødet er mørt.
Pommes frites lægges på en bageplade med bagepapir og bager i ovnen ved
ca. 200° i ca. 25 min. til de er sprøde.
Løg og de hårdkogte æg og rødbederne hakkes i små tern og lægges
i hver deres skål.
Servering:
Retten serveres ved at komme kartofler og pommes frites lægges i bunden af tallerkenen (eller Pommes Frites ved siden af hvis du ikke ønsker bløde pommes.
Herover kommes kødet/sovsen. Herpå drysses æg, løg og rød
Server retten ved at lægge kartofler og pommes frittes på en tallerken og kom den sammenkogte ret over. Drys med æg, løg og rødbeder
Tips: Lav retten i god tid (evt om formiddagen), den bliver kun bedre af at stå nogle timer og trække – Æg kan også koges i god tid
Velbekomme
Se kommentarer