Opkrift til 4 personer
Ingredienser
Kartofler
- 650 gram kartofler små
- 3 spiseskefulde olie
- 1 teskefuld oregano tørret
- Groft salt
Kylling og grøntsager
- 600 gram kyllingebrystfilet
- 350 gram champignon
- 2 bundt forårsløg
- En håndfuld slik ærter
- 1 rød peberfrugt
- 1 fed hvidløg (presset el fint skåret)
- 1 løg i halve ringe
- 1 bundt persille
Flødesovs
- 2,5 deciliter piskefløde
- 2,5 dl mælk
- 1 bakke pikantost
- 2 teskefulde sennep
- 1 teskefuld estragon tørret
- 1 kylling boullion terning
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med kartoflerne, som vaskes og halveres. Lidt større kartofler deles i kvarte. Kommes i en skål sammen med olie, oregano og salt, og det hele blandes godt sammen.
- Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka en halv time, så de er helt møre. Og perfekte til fad med kylling.
- Kyllingebrystfileterne skæres ud i gode, mundrette tern, som derefter steges møre i lidt olie på en meget varm pande. Kyllingestykkerne må gerne få en lækker stegeskorpe. Krydres med salt og peber, og lægges i et ildfast fad.
- Champignon børstes rene for jord, men undgå helst at skylle champignon, fordi de nemt suger vand til sig. Deles i halve eller kvarte, afhængig af størrelse.
- Svits nu champignon på panden, hvor du har stegt kyllingekødet. De skal svitses virkelig godt, hvorefter de hældes over kyllingekødet i fadet.
- Forårsløg, slik ærter, hvidløg, løg og peberfrugt skæres i mindre stykker, og svitses af på panden i 5 minutter. Hak persille groft, og vend det med.
- Kom fløde og mælk ved sammen med sennep og estragon. Lad det creme lidt ind (småsimre i 5-7 min), og smag til med salt og peber. Tilsæt nu pikantost, og rør så det fordeles godt
- Hæld flødesovsen med grøntsager over i fadet til kylling og champignon, og fordel fyldet godt rundt.
- Sæt fadet i ovnen og lad det nu få 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Anret med de ovnbagte kartofler, der lægges øverst i fadet.
- Giv det 10 mere i ovn
Tips
Drys også gerne med lidt hakket persille. Lav evt ekstra kartofter og servér resten af de ovnbagte kartofler i en lille skål ved siden af, eller lav lidt mos og server ved siden af.
Retten kan laves mange timer i forvejen, hvor den stilles på køl – Kan også laves dagen før. Tag blot retten ud i god tid, så den får stuetemperatur. Eller direkte fra køl og i ovn, men øg ovntiden med 10 min.
Se kommentarer