Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print
fad med kylling

Opkrift til 4 personer

Ingredienser

Kartofler

  • 650 gram kartofler små
  • 3 spiseskefulde olie
  • 1 teskefuld oregano tørret
  • Groft salt

Kylling og grøntsager

  • 600 gram kyllingebrystfilet
  • 350 gram champignon
  • 2 bundt forårsløg
  • En håndfuld slik ærter
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg (presset el fint skåret)
  • 1 løg i halve ringe
  • 1 bundt persille

Flødesovs

  • 2,5 deciliter piskefløde
  • 2,5 dl mælk
  • 1 bakke pikantost
  • 2 teskefulde sennep
  • 1 teskefuld estragon tørret
  • 1 kylling boullion terning
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Start med kartoflerne, som vaskes og halveres. Lidt større kartofler deles i kvarte. Kommes i en skål sammen med olie, oregano og salt, og det hele blandes godt sammen.
  • Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka en halv time, så de er helt møre. Og perfekte til fad med kylling.
  • Kyllingebrystfileterne skæres ud i gode, mundrette tern, som derefter steges møre i lidt olie på en meget varm pande. Kyllingestykkerne må gerne få en lækker stegeskorpe. Krydres med salt og peber, og lægges i et ildfast fad.
  • Champignon børstes rene for jord, men undgå helst at skylle champignon, fordi de nemt suger vand til sig. Deles i halve eller kvarte, afhængig af størrelse.
  • Svits nu champignon på panden, hvor du har stegt kyllingekødet. De skal svitses virkelig godt, hvorefter de hældes over kyllingekødet i fadet.
  • Forårsløg, slik ærter, hvidløg, løg og peberfrugt skæres i mindre stykker, og svitses af på panden i 5 minutter. Hak persille groft, og vend det med.
  • Kom fløde og mælk ved sammen med sennep og estragon. Lad det creme lidt ind (småsimre i 5-7 min), og smag til med salt og peber. Tilsæt nu pikantost, og rør så det fordeles godt
  • Hæld flødesovsen med grøntsager over i fadet til kylling og champignon, og fordel fyldet godt rundt.
  • Sæt fadet i ovnen og lad det nu få 15 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Anret med de ovnbagte kartofler, der lægges øverst i fadet.
  • Giv det 10 mere i ovn

Tips

Drys også gerne med lidt hakket persille. Lav evt ekstra kartofter og servér resten af de ovnbagte kartofler i en lille skål ved siden af, eller lav lidt mos og server ved siden af.

Retten kan laves mange timer i forvejen, hvor den stilles på køl – Kan også laves dagen før. Tag blot retten ud i god tid, så den får stuetemperatur. Eller direkte fra køl og i ovn, men øg ovntiden med 10 min.