1 portion (ca ½ liter)
- Skrog fra 1 kylling (gerne 1-2 kyllingelår, for ekstra smag og kraft)
- 2 gulerødder
- 1 persillerod
- 1 forårsløg
- 1 porre
- 2 løg
- 12 peberkorn
- vand
- 1 kvist timian
- 2 laurbærblade
- 2 tsk salt
Del kyllingeskroget i mindre stykker, og kom det i en stor gryde. Skræl gulerødder og persillerod, og rens porre, forårsløg og løg. Skær alle grøntsagerne i store stykker, og kom dem i gryden sammen med peberkornene.
Hæld vand i gryden, til det dækker grøntsagerne og kyllingeskroget, og lad det koge op.
Fjern det skum, der danner sig på toppen. Tilsæt timian, laurbærblade og salt. Skru ned for varmen, og lad det småsimre på laveste blus i ca. 3 timer.
Passér fonden gennem en sigte. Smid benrester og grøntsager ud. Hæld den klare fond tilbage i gryden. Den kan nu bruges til f.eks. suppe eller opbevares i enten fryseren eller køleskabet.
Se kommentarer