Ingredienser:
6-800 g Kalvefilet eller andet kød
3 gulerødder (store)
1 løg
2 porre (store)
Ærter
Kalvefond
10 peberkorn
salt og peber
En sjat fløde (hvis man har)
Margarine/smør til sovs
½ tsk sukker
Sådan gør du:
Skær sværd og fedt fra kødet. Skær kødet i passende tern. Skyl kødet godt og kom op i en gryde, dæk med vand, og bring i kog – skum af hele tiden indtil der ikke er mere urenheder.
Skyl og skræl imens gulerødder. Skær den grønne top af porren og skyl godt. Løg skæres i halve.
Når kødet er skummer af, tilsættes kalvefond, skræl fra gulerødder, den grønne top fra porre, løg, salt og peberkorn. (Hvis der er fedtkant i et stort stykke, så kom også det i, det giver god smag)
Nu skal det hele koges i ca 40 min.
Imens skæres gulerødder i skiver (halvér hvis de er store) Porre skylles godt for jord, og skæres i skiver
Gulerødder og porre kommes i en lille gryde og fyld vand på, så de lige nøjagtig er dækkes. koges i ca 5 min. Kom ærter i og kog yderligere 1 min. Hæld vandet fra, men gem det, hvis sovsen bliver for tyk.
Sovs:
Fisk gulerodsskræl, porre og løg op – og de 10 peberkorn, hvis du kan.
Lav en smørbolle af mel og margarine/smør
kom væsken i lidt af gangen indtil sovsen har en pasende konsistens.
Kom kød, ærter og gulerødder i – lad det hele simre et minut. Smag til med salt og peber, og evt en sjat fløde – kom også evt lidt mere kalvefond i.
Se kommentarer