(ca 20 stk)
Du skal bruge
- 500 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 100 smør
- 3 dl mælk
- 30 g gær
- 1 sammenpisket æg med en tsk vand til pensling
- birkes
Sådan gør du
Start med at smuldre smørret ud i melet til det giver en ensartet “mel” med lidt grynet konsistens. Det tager lidt tid men kan med fordel gøre med dejkroge i håndmikser eller køkkenmaskine – så undgår du at smørret smelter af fingervarmen.
Herefter tilsættes salt og sukker til melblandingen. Mælken lunes og gæren opløses heri inden det tilsættes melblandingen og dejen æltes grundigt. Dejen æltes til den er elastisk og slipper skålen inden den sættes lunt og tildækket til at hæve i 30 minutter.
Efter hævningen hældes dejen ud på bordet – den har en helt særlig konsistens, vil slippe let og er utrolig samarbejdsvillig. herefter deles dejen i 20 stykker og formes, forsigtigt uden at klemme al gassen ud, til 20 rundstykker fordelt på to bageplader.
Skriv et svar