Du skal bruge
Kyllingefrikadeller:
- 500 g hakket kyllingekød
- 1 løg, finthakket
- 1 rød chili, finthakket
- 1 spsk. Friskrevet ingefær
- 1 spsk. limesaft
- 2 spsk. østerssauce
- 1 spsk. Fiskesauce
- 3 spsk. Sesamfrø
- 2 spsk. olie
Thaisalat:
- 250 g asiatisk nudler
- 150 g persillerod
- 75 g sukkerærter
- 1 dl kokosmælk
- 1 rød peberfrugt
- 1 dl ærtespirer
- Salt/peber
Sådan gør du
Rør farsen grundigt sammen og lad den trække 20-30 minutter i køleskabet. Sæt en stor gryde vand over.
I mens forberedes salaten en smule:
persillerødderne skrælles, skæres midt over og stykkerne smides nu forsigtigt i det kogende vand i 10 minutter – herefter hældes de i et dørslag og køles ned.
Peberfrugten skæres i tynde strimler, persillerødderne i tynde skiver og sukkerærterne deles på langs.
Den store gryde kan nu sættes over med en ny runde vand og farsen kan formes og steges på en varm pande med olie.
I en ny gryde bringes kokosmælken i kog, mens nudlerne koges. Skyl nudlerne under koldt vand i et dørslag og lad dem dryppe af.
Lad sukkerærterne koge i kokosmælken 4 minutter inden nudler, peberfrugt, ærtespirer og persillerod hældes ved og det kort varmes igennem/vendes sammen. Servér den sprøde thaisalat med de varme kyllingedeller og et drys ærtespirer – så har du en lækker ret hvor alle smage er repræsenteret, MUMS!
Skriv et svar