Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print

blog - flæskesteg med blød svær

Sådan gør du

Start med at bruge tiden på at ridse alle svær godt efter med en skarp kniv. Skær helt ned til kødet (endelig ikke længere!) og sørg for det gøres over hele stegens bredde. Kog i elkedel en stor kande vand. Læg flæskestegen i bradepanden med sværene nedad og hæld det kogende vand ved så det dækker sværene. Lad stegen stå på køkkenbordet i 30 minutter – i mens kan ovnen forvarmes til den ønskede stegetemperatur. Vend stegen om, nu bør sværene være meget blødgjorte, og giv dem groft salt. Det grove salt skal ned mellem hver svær og det drysses godt på toppen. Steg herefter stegen som du plejer

½ time før servering sættes ovnen på 225 grader, bradepanden tages ud og med krøllet stanniol og andre tricks gøres stegen så vandret som muligt – så sværene er så plane så muligt. Sæt stegen tilbage, midt, i ovnen og nu skal den holdes et vågent øje med da sværene én for én vil begynde at “poppe” op og bliver sprøde. Er der stadig lidt der mangler – kan stegen grilles et kort øjeblik mens der kigges gennem lågen. Og vupti – de sprødeste svær … lige som poserne der kan købes hos slagteren .. bare lune og ovenpå et mørt stykke steg – det er tæt på himmelsk.

Steges størrelse er ikke så vigtig når det drejer sig om langtidsstegning.

Rids sværen grundigt efter – skær helt ned til du kan se kødet (IKKE i kødet)                                                                                  sæt stegen i en bradepande (læg den lige ved hjælp af sammenkrøllet staniol) og hæld 1/2 ltr vand over stegen.

Stegen gnides grundigt, rundhåndet, med groft salt – sørg for at komme grundigt ned mellem sværene.               Stegen sættes midt i ovnen ved 100 grader og ca en gang i timen overhældes den med lidt af væden.

En halv times tid inden spisetid, skrues ovnen op på 250 grader – overhældes med væde og et lille drys ekstra salt. Skulle sværene ikke blive sprøde, kan det samme gentages igen – men med grillfunktion på ovnen, så popper sværene op som flæskesvær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *