Get Adobe Flash player

Kategorier

Seneste indlæg

Se kommentarer

image_pdfimage_print
Server flødekartofler til

Server flødekartofler til

Du skal bruge

1 hamburgerryg (min var 1,1 kg.)

laurbærblad

5 hele peberkorn

dijonsennep

brun farin

vand

 

Sådan gør du:

Kom vand i en gryde sammen med laurbærblad og hele peberkorn, læg hamburgerryg’en i og lad det koge op med låg på. Når det koger, så skru ned for varmen og lad den småsimre i 40-45 minutter.

Klip hinden af og lad den blive i kogelagen i endnu 30 minutter. Kom stanniol i et fad/lille bradepande (så er den lettere at gøre ren), læg hamburgerryg’en i, smør dijonsennep på og så et lag brun farin. Stil i ovnen ved 250 grader, til farinen er smeltet. Skær i skiver og server.

 

Senneps-grønsager:

6 gulerødder, skåret i grove stykker

frosne, grønne bønner

1 blomkål, i mindre buketter

margarine

mel

mælk (jeg brugte skummetmælk)

salt, friskkværnet hvid peber

4 spsk. sød sennep (måske lidt mere)

Sådan gør du:

Kom gulerødder, grønne bønner og blomkål i en gryde, hæld vand og salt ved. Lad dem koge i ca. 5-7 minutter, hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af. Smelt noget margarine i en gryde, drys mel i og pisk det sammen til en mel”bolle”. Hæld mælk ved lidt ad gangen og lad det koge op mellem hver gang – pisk hele tiden – bliv ved med at hælde mælk ved, til konsistens er sådan rimelig tyk.

Lad den koge godt igennem, så melsmagen koges væk. Smag til med salt, friskkværnet hvid peber og sød sennep. Hæld grønsagerne op i et fad eller en lav skål. Hæld saucen over og server evt. resten til. Server også pillede asparges kartofler – eller nye kartofler til, drysset med dild.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *