Du skal bruge
(4-6 personer)
Du skal bruge:
200 g god, mørk chokolade (70%)
6 past. æggeblommer
3 spsk sukker
2-3 tsk fintrevet appelsinskal
3 dl piskefløde (+ et par dl ekstra til pynt)
4 past. æggehvider
Pynt (jeg brugte 2 dl flødeskum, lidt kakao og frysetørrede hindbær)
Sådan gør du:
Smelt chokoladen over vandbad, uden vandet koger. Imens pisker du hviderne helt stive. Pisk derefter fløden helt stiv.
Rør æggeblommer og sukker i den smeltede chokolade. Rør/pisk, til sukkeret er optaget. Rør appelsinskal i. Du kan smage lidt på chokolademassen og se, om du vil have lidt ekstra appelsinskal (eller sukker) i.
Vend flødeskummet i chokoladeblandingen, til det er optaget. Vend derefter forsigtigt hviderne i.
Put chokolademoussen i en stor sprøjtepose. Brug en stor, rund tyl, hvis posen kræver en tyl, eller brug en engangssprøjtepose, hvor du klipper spidsen af, så du har det størrelse hul, du ønsker. Sprøjt moussen ud i 4 portionsglas. Portionen her passer til 4 portionsglas a 44 cl (fyldt lidt mere end halvt op med moussen). Det er en okay stor portion pr. person. Du kan også bruge 6 lidt mindre glas, hvis portionsstørrelsen skal være mindre.
Hvis du vil, kan du også bare putte moussen i en stor skål eller bruge, hvad du nu finder passende, hvis du ikke vil portionsanrette.
Stil glassene på køl dækket med vitavrap nogle timer, gerne natten over, da moussen har godt af at sætte sig og blive iskold. Pynt inden servering med toppe af flødeskum (jeg brugte en stjernetyl til at sprøjte flødeskummen ud med), revet chokolade eller hvad du nu har lyst til. Jeg har pyntet mine med flødeskum, et lille drys kakao og frysetørrede hindbær.
200 g god, mørk chokolade
6 past. æggeblommer
3 spsk sukker
2-3 tsk fintrevet appelsinskal
3 dl piskefløde (+ et par dl ekstra til pynt)
4 past. æggehvider
Pynt (jeg brugte 2 dl flødeskum, lidt kakao og frysetørrede hindbær)
Skriv et svar