Du skal bruge:
4 stk fersk laks
1 pakke frisk spinat (eller portions frosset – 1 klump pr. laks)
1 spsk smør
Saften fra 1 citron
2 plader butterdej
1 glas asparges
salt
peber
Sådan gør du:
Spinat skylles og hakkes groft med en kniv, og vendes i smeltet smør. (frosset spinat optøes og vandet trykkes godt af vendes i smør)
Butterdej rulles ud og deles i 4 stk.
Evt. rens laksen og befri for skind og ben.
Citronsaft hældes over og krydres med salt og peber.
Læg 2-3 asparges på butterdejen, laks ovenpå, og tilsidst spinat.
fold dejen godt om laksen, og lim sammen med vand.
Vend laksen med samlingen nedad. Skær siderne af og pres kanterne sammen med en gaffel (som man gør ved pirogger)
Læg laksen på en bageplade med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg.
Bag ved 225 grader midt i ovnen i 25-30 min til de er gyldne.
TIPS: Når du nu alligevel er i gang, så kan du ligeså godt lave nogle ekstra, arbejdet er jo næsten den samme.
DE KAN NEMLIG FRYSES 🙂 Eller…. lav i god tid, frys ned, og tag op når du skal bruge
Skriv et svar